Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-15 17:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bonragu-med-squash-och-savojkal/

Recept

Bönragu med squash och savojkål

DN Text

Koka egna bönor med chili, vitlök och rosmarin eller använd bönor på burk - spola i så fall av dem i en sil.

Hacka lök och vitlök och fräs med bacontärningar i en panna. Lägg i
senapsfrö samt rosmarin och kajennpeppar om du använder burkbönor, annars inte.

Tärna squashen och låt den steka med. Strimla savojkålen fint, ta bort rotstock och de grövsta bladnerverna. Lägg även kålen i pannan, sätt på lock och låt steka på låg värme med omrörning då och då tills kålen är mjuk.

Tillsätt de avrunna bönorna och persiljan. Smaka av med citron, salt och olivolja, eventuellt peppar.

Ragun är också god att servera som ensamrätt bara med gott bröd att äta till. Då räcker den här satsen till 2 portioner.