Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 11:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bonsallad-med-grillad-korv/

Recept

Bönsallad med grillad korv

Rätta artikel

1. Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Halvera tomaterna. Skala och strimla löken.

2. Dressing: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skala av det gula skalet med potatisskalare och finstrimla det. Pressa 3 msk saft ur citronen. Blanda citronskal, -saft, vatten, olja, salt och peppar i en salladsskål.

3. Vänd ner bönor, tomater och lök i dressingen. Smula över fetaost och strö över basilika.

4. Grilla eller stek korven. Servera med bönsallad och senap.

Näring/portion: Ca 510 kcal, 31 g fett, 25 g protein, 29 g kolhydrater