Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-18 20:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bonsalsa/

Recept

Bönsalsa

DN Text

Häll av spadet från bönorna, Skölj dessutom av dem i kallt vatten. Låt rinna av.

Skölj paprika, tomater, chilifrukt och skala löken och vitlöken.
Dela paprika och tomater. Kärna ur. Skär i små bitar.

Finhacka lök och vitlök.

Strimla och finhacka chilipepparn men ta först bort frön och mellanväggar. De är oftast mycket starka. Tillsätt dem sedan direkt i den färdiga salsan för lagom hetta.
Varva grönsaker, bönor, lök, kryddor i en skål. Strö över salt och ställ svalt en stund. Smaka av.

Pressa över limen när det är dags att njuta av salsan.