Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 17:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/boquerones-1/

Recept

Boquerones

Boquerones är Spaniens svar på inlagd sill, strömmingsfiléer som har fått marinera i salt och citronjuice.
Rätta artikel

1. Lös upp saltet i vattnet. Lägg ner strömmingsfiléerna och låt dra i saltlaken i cirka 30 minuter.

2. Lägg dem sedan i citronsaften, och låt marinera tills de är vita rakt igenom (30–60 minuter beroende på storlek).

3. Lägg över filéerna i olivoljan. Här kan de ligga tills det är dags att servera, men max tre dagar.

4. Vid servering: Lägg upp filéerna tillsammans med olivoljan på en tallrik och droppa lite vinäger över. Salta och peppra en aning, strössla över persiljan och bryt det stekta brödet och fördela ovanpå.