Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-04 21:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/braserad-kycklingfile-med-rotfrukter/

Recept

Bräserad kycklingfilé med rotfrukter

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i klyftor. Ansa och skär fänkålen i mindre bitar. Skala och skär löken i klyftor. Blanda potatis, fänkål, lök, smör, olja och 2 tsk salt i en långpanna.

2. Stek mitt i ugnen tills rotfrukterna är mjuka och har fin färg, ca 30 min. Lägg tomaterna ovanpå när 10 min återstår av tillagningstiden.

3. Skär en ficka i filéerna. Strö på ½ tsk salt. Skär osten i skivor. Fördela ost- och skinkskivor i filéerna och vik ihop. Fäst med tandpetare. Strö på 1 tsk salt.

4. Stek filéerna runt om i smör och olja i en stekpanna tills de har fin färg.Häll över vinet och bräsera kycklingen under lock, 15-20 min, tills innertemperaturen är 68 grader. Ta upp filéerna och håll dem varma.

5. Koka ihop spadet till 2 dl. Red av med Maizena. Låt koka upp. Smaka av med ½ tsk salt. Ta bort tandpetarna och skär kycklingen i skivor. Servera med rotfrukter, tomater och sås.