Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-21 23:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/braserad-kycklingfile-med-rotfrukter/

Recept

Bräserad kycklingfilé med rotfrukter

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i klyftor. Ansa och skär fänkålen i mindre bitar. Skala och skär löken i klyftor. Blanda potatis, fänkål, lök, smör, olja och 2 tsk salt i en långpanna.

2. Stek mitt i ugnen tills rotfrukterna är mjuka och har fin färg, ca 30 min. Lägg tomaterna ovanpå när 10 min återstår av tillagningstiden.

3. Skär en ficka i filéerna. Strö på ½ tsk salt. Skär osten i skivor. Fördela ost- och skinkskivor i filéerna och vik ihop. Fäst med tandpetare. Strö på 1 tsk salt.

4. Stek filéerna runt om i smör och olja i en stekpanna tills de har fin färg.Häll över vinet och bräsera kycklingen under lock, 15-20 min, tills innertemperaturen är 68 grader. Ta upp filéerna och håll dem varma.

5. Koka ihop spadet till 2 dl. Red av med Maizena. Låt koka upp. Smaka av med ½ tsk salt. Ta bort tandpetarna och skär kycklingen i skivor. Servera med rotfrukter, tomater och sås.