Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-18 03:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/breakfast-burritos/

Recept

Breakfast burritos

Foto: Karl Linde

Detta är maten som Kalifornien inte kan existera utan: En stor utvandrad mexikansk tunnbrödrulle. Det är den totala frukosten.

Allt du behöver, från bacon och ägg till solmogna tomater och mexikansk salsa, i ett och samma mjuka omslag. Det går faktiskt att göra breakfast burritos riktigt fräscha om du stoppar i det du själv gillar.

1. Stek baconen i en stekpanna tills skivorna är krispiga.

2. Stek tortillan i baconfettet som är kvar i stekpannan tills den är gyllenbrun på båda sidorna.

3. Stek äggen under omrörning i lite olja i samma stekpanna några minuter till en krämig äggröra. Salta.

4. Lägg tomater, avokado, äggröra, lök och chili i tortillan. Ringla över olja, limesaft, salta och peppra. Toppa med baconen bruten i bitar.

Zvonkos restaurangtips i Los Angeles
Alma
952 S. Broadway, Los Angeles, CA 90015.
En hyfsat ny restaurang i downtown. God vällagad mat med mycket grönsaker och fokus på råvaran. Lite medelhavsinspirerat.