Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-26 02:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/broccolipasta-1/

Recept

Broccolipasta

Detta är kanske inte världens ­vackraste maträtt, men doften och smaken är desto mer förförisk. Även här handlar det om en nästan ­vegetarisk rätt, där sardeller och parmesanost bara blir en krydda.

Foto: Beatrice Lundborg

1. Tina broccolin. Smält sardellerna i olivoljan i en kastrull på mycket svag värme. Hacka vitlöken och blanda med sardellkrämen. Lägg i hälften av broccolin i kastrullen, tillsätt ­cayenne­peppar och koka försiktigt­ under lock i 30 minuter. Mosa ­emellanåt med en gaffel.

2. Koka upp saltat vatten till pastan och koka spagettin enligt ­anvisningarna på förpackningen, under tiden som du avslutar ­broccolipurén.

3. Finhacka och lägg i resten av broccolin. Blanda väl och låt allt koka ihop några minuter. Rör ner smör och ost. Smaka av och tillsätt eventuellt mer cayennepeppar (denna sås ska ha het smak). Blanda och servera med nykokt pasta (späd ­broccoli­purén med pastavatten om den blir för fast).