Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-30 10:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bruna-bonor-enligt-svensk-tradition/

Recept

Bruna bönor enligt svensk tradition

Blötlägg bönorna över natten, cirka 14 timmar. Häll bort vattnet.

Koka dem i ungefär dubbla mängden saltat vatten 45 minuter till en timme under lock. Bönorna ska bli lite mosiga. Häll av det mesta av vattnet men spara lite. Gör en redning av kallt vatten och potatismjöl som rörs ner i bönorna. Koka upp så spadet blir lite simmigt.

Smaka av till lagom sötsyrlig smak med ättiksprit och sirap. Salta om det behövs. Servera med stekt sidfläsk eller falukorv.