Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-27 23:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/brysselspett-med-prinskorv/

Recept

Brysselspett med prinskorv

DN Text

Putsa bort fula blad på brysselkålen. Fräs kålen några minuter i matfett och saffran i en stekpanna, skaka om då och då.

Tillsätt vatten och vin samt smula i buljongtärning. Strö över timjan och rör om tills buljongen löst sig. Sätt på lock och sjud på låg värme cirka tio minuter eller tills kålen är genommjuk.

Smaka av med peppar och citron.
Stek prinskorven.

Varva brysselkålen med halva, prinskorvar på spett. Halvera eventuellt de större brysselkålhuvudena.

Tärningar av fetaost är ett alternativ till korven för den som inte äter kött.