Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 01:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/bulgur-med-apple-och-roda-bonor/

Recept

Bulgur med äpple och röda bönor

1. Koka bulgurn enligt förpackningens anvisning. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och skär äpplena i bitar.

2. Fräs purjo och äpple i olja i olja i en stekpanna ca 3 min. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönor och bulgur i pannan och smaka av med salt och peppar. Strimla mynta-bladen och strö dem över.

3. Blanda yoghurt och sambal. Smaka av med salt. Servera såsen till bulgurn.

Näring/portion: Ca 520 kcal, 14 g fett, 20 g protein, 72 g kolhydrater