Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-20 05:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/burgare-med-pulled-chicken/

Recept

Burgare med pulled chicken

Burgare med pulled chicken. Foto: Eva Hildén Smith

Beställ eller köp små hamburgerbröd från bageriet. Det är extra lyxigt att baka sitt eget hamburgerbröd! Vill du ha en mer exotisk variant kan du krydda kycklingen med spiskummin, chili och rökt paprikapulver eller curry.

Rätta artikel

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Krydda kycklingen med salt och peppar. Lägg den i en ugnssäker gryta. Tillsätt skalad lök, vitlöksklyftor och örter. Ringla över honung, vin och buljong.

3. Lägg på lock och sätt grytan i nedre delen av ugnen cirka 1 ½ timme eller tills kycklingen är helt mör.

4. Låt svalna. Ta upp kycklingen. Dela kycklingköttet i bitar med hjälp av två gafflar.

5. Dela och grilla hamburgerbröden. Servera pulled chicken mellan bröd tillsammans med chilisås och fänkålsslaw.

● ● ●

Fänkåls- & ramslöksslaw

Det går även bra att smaksätta din slaw med lite pressad vitlök om man inte får tag på ramslök.

1. Ansa och skiva fänkålen fint, använd gärna mandolin.

2. Blanda majonnäs och vinäger i en bunke. Smaka av med salt, peppar och socker.

3. Vänd ner fänkål, ramslöksblad och persilja, blanda väl. Täck med plastfilm och ställ kallt cirka 1 timme.