Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-21 20:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/burger-bourguignon/

Recept

Burger bourguignon

Boeuf bourguignon är ju en klassisk långkokt rödvinsgryta. Här har jag överfört smakerna till en hamburgare. Den får en härlig mustig smak i fransk stil.

1. Blanda nötfärs, vin, tomatpuré, svartpeppar och salt. Rör om tills färsen precis börjar bli smetig. Ställ undan så länge.

2. Värm en stekpanna och lägg i smör och olivolja. Fräs vitlök, lök, svamp och fläsk på medelgod värme under omrörning tills löken mjuknar och börjar få färg. Strö över timjan och persilja. Rör om och dra av från värmen.

3. Blöt händerna och forma färsen till fyra stora, tunna burgare.

4. Stek burgarna och de återstående skivorna fläsk i olja och smör på medelgod värme, cirka två minuter på varje sida.

5. Om du vill, värm bröden i ugnen på 175 grader.

6. Montera. Klicka på 1 matsked majonnäs på varje underbröd. Lägg på lite sallad. Lägg på själva burgarna. Ös på ragun och toppa med överbrödet. Lägg på sidfläsk och gräslök ovanpå.