Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-09-21 19:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/butternut-med-valnotsfras/

RECEPT

Butternut med valnötsfras

Foto: Linus Hallgren

Pumpa är så förbaskat gott. I relation till hur billigt det är, så blir det oslagbart. Jag älskar att göra soppor på pumpa, men varför inte rosta den? På så sätt har du en enkel lunch eller ett gott tillbehör. Kanske att ha med på nästa buffé?

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Halvera pumpan och skala den, antingen med hjälp av en potatisskalare eller med en vass kniv. Skrapa ur kärnhuset. Skiva sedan delarna och lägg på en plåt.

3. Släng ned valnötter, solrosfrön, ströbröd och salvia i en matberedare. Mixa hyfsat fint.

4. Strö nöttoppningen över pumpan och ringla över olivolja. Salta och peppra.

5. Gratinera i ugnen i 30 minuter eller tills pumpan har mjuknat och toppningen fått färg.

6. Servera som den är tillsammans med en matig sallad eller ha som tillbehör till allt du älskar.

Glutenfritt: Använd glutenfritt ströbröd eller ersätt med mer nötter och frön.