Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Recept

Cajun majspannkaka

Ingredienser.Cajun majspannkaka

Portioner: 2 (6 små pannkakor)

2 dl mjölk
1 dl vetemjöl
2 ägg
1/2 krm kajennpeppar
1/2 tsk salt
3 dl majskorn, helst frysta
1/2 röd paprika
2 salladslökar
smör&rapsolja till stekning
ev bacon till servering

Vispa ihop pannkakssmeten av mjölk, mjöl, ägg, salt och peppar. Låt den gärna stå och svälla en stund.

Skär paprika i små tärningar och salladslöken i skivor.

Blanda paprika, lök och majs, som inte behöver vara helt tinad, i pannkakssmeten.

Stek små pannkakor av smeten, ta cirka en deciliter till varje. Gör man större pannkakor kan de vara svåra att få att hålla ihop. Ett alternativ är att grädda smeten i plättlagg.
Stekt bacon, gärna med extra rökig smak, är gott att äta till.

Den som vill äta "grönt" kan i stället göra en avokadosalsa som också passar fint till majspannkakorna. Komplettera gärna med isbergssallad eller andra gröna blad.

Tillhörande recept:

Avokadosalsa