Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-08-01 13:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/cajun-majspannkaka/

RECEPT

Cajun majspannkaka

DN Text
Bild: Emma Eriksson

Vispa ihop pannkakssmeten av mjölk, mjöl, ägg, salt och peppar. Låt den gärna stå och svälla en stund.

Skär paprika i små tärningar och salladslöken i skivor.

Blanda paprika, lök och majs, som inte behöver vara helt tinad, i pannkakssmeten.

Stek små pannkakor av smeten, ta cirka en deciliter till varje. Gör man större pannkakor kan de vara svåra att få att hålla ihop. Ett alternativ är att grädda smeten i plättlagg.
Stekt bacon, gärna med extra rökig smak, är gott att äta till.

Den som vill äta "grönt" kan i stället göra en avokadosalsa som också passar fint till majspannkakorna. Komplettera gärna med isbergssallad eller andra gröna blad.

Tillhörande recept:

Avokadosalsa