Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-18 19:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/canelloni/

Recept

Canelloni

DN Text

En traditionell söndagsrätt som blir alltmer sällsynt på restaurangerna. En rätt som är bekväm att göra, inte minst om man har färdig tortellini-fyllning och ragu över.

Förkokar man pastan blir den mjukare och bättre tillagad. De flesta pastaproducenter säljer numera förkokta plattor. Förkokningen går alltså att hoppa över, men resultatet blir inte riktigt detsamma.

1. Kavla ut pastan enligt följande: Recept äggpasta
Skär till kvadrater 12 x 12 centimeter.

2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet (med fördel idealmjöl som inte klumpar sig) och rör om ordentligt. Häll försiktigt i mjölken i flera omgångar och rör såsen jämn med visp. Låt såsen koka upp och smaka av med nyriven muskot och salt (knappt en halv tesked).

3. Låt lasagneplattorna förkoka någon minut i en stor gryta, ett par minuter för köpta lasagneplattor. Ta upp med hålslev.

4. Blanda ricottan med tortellini-fyllningen och fördela smeten på samtliga plattor. Dessa rullas ihop med öppningen nedåt och placeras i en ugnsfast form. Täck med ett tunt lager av béchamelsås. Garnera med den koncentrerade ragun ovanpå och med riven parmesanost.

Recept på tortellini in brodo

Recept på ragu

5. Gratinera cannellonin i ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter tils de får en vacker färg.