Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-18 22:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/cannelloni-med-skinka-och-rucola/

Recept

Cannelloni med skinka och rucola

1. Sätt ugnen på 225 grader. Tärna skinkan. Blanda skinka, kesella, rucola, basilika, potatismjöl och ost. Smaka av med salt och peppar.

2. Ostsås: Vispa ut mjölet i mjölken och koka upp under omrörning. Låt såsen koka 3 min. Ta kastrullen från plattan och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.

3. Fördela fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop. Häll lite av såsen i en ugnssäker form. Lägg i rullarna och häll resten av såsen över. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 min.

5. Blanda ingredienserna till strösslet och strö det över pastan. Gratinera ytterligare ca 7 min. Servera med tomater.

Näring/portion: Ca 520 kcal, 15 g fett, 35 g protein, 61 g kolhydrater