Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-28 21:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/cannelloni-med-skinka-och-rucola/

Recept

Cannelloni med skinka och rucola

1. Sätt ugnen på 225 grader. Tärna skinkan. Blanda skinka, kesella, rucola, basilika, potatismjöl och ost. Smaka av med salt och peppar.

2. Ostsås: Vispa ut mjölet i mjölken och koka upp under omrörning. Låt såsen koka 3 min. Ta kastrullen från plattan och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.

3. Fördela fyllningen på lasagneplattorna och rulla ihop. Häll lite av såsen i en ugnssäker form. Lägg i rullarna och häll resten av såsen över. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 min.

5. Blanda ingredienserna till strösslet och strö det över pastan. Gratinera ytterligare ca 7 min. Servera med tomater.

Näring/portion: Ca 520 kcal, 15 g fett, 35 g protein, 61 g kolhydrater