Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 02:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/cannibal-sandwich/

Recept

Cannibal sandwich

Bild: Anette Nantell

Denna smörgås, med sitt lite provocerande namn, är ett amerikanskt original från Wisconsin, men med uppenbara tyska influenser. Pumpernickel eller annat ångat rågbröd har en rätt sträng smak, och ger fin smakbotten åt det råa köttet, som egentligen smakar rätt milt. Här får var och en dra ifrån och lägga till det man vill ha i en råbiff. Den som vill forma färsen till en liten biff och servera den halstrad gör förstås det. Som vanligt när man hanterar råbiff ska färskhet och hygien vara oklanderliga.

Rätta artikel

1. Mal köttet en eller två gånger med kvarnens fina eller mellanfina skiva (eller be att få det gjort i matbutiken).
2. Bred brödskivorna med smör. Lägg på färsen. Välj vilka smaksättare du vill och strö och ringla över. 
3. Garnera med valfria tillbehör. Toppa med bröd (om ni vill göra sandwichar). Servera eller paketera.