Okej, den här enkla vardagsrätten är inte den mest färgrika rätt jag gjort, men den är himla god, trots sin beigea kulör.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-26 04:46
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/cashew-nudlar-med-tofu/
Cashew-nudlar med tofu
Få ut mer av DN som inloggad
Du vet väl att du kan skapa ett gratiskonto på DN? Som inloggad kan du ta del av flera smarta funktioner.
1. Koka nudlarna efter förpackningens anvisningar. När de precis är lagom kokta, skölj dem kalla i ett durkslag. Lägg dem i en bunke med kallt vatten i 5 minuter.
2. Rosta cashewnötterna på medelgod värme i cirka 5 minuter tills de fått lite färg. Salta.
3. Skär tofun i mindre bitar och krydda med chiliflakes och salt. Blanda dressingen.
4. Blanda nudlar, nötter och dressing. Packa i lådan. Lägg på tofubitarna. Lägg gari vid sidan om.
Tips! Den som vill kan grovhacka cashewnötterna eller stöta dem grovt i mortel. Finhackad salladslök och lite finstrimlade blötlagda alger är goda tillägg i nudlarna.