Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-14 11:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/cashew-nudlar-med-tofu/

Recept

Cashew-nudlar med tofu

Foto: Nicklas Thegerström

Okej, den här enkla vardagsrätten är inte den mest färgrika rätt jag gjort, men den är himla god, trots sin beigea kulör.

1. Koka nudlarna efter förpackningens anvisningar. När de precis är lagom kokta, skölj dem kalla i ett durkslag. Lägg dem i en bunke med kallt vatten i 5 minuter.
2. Rosta cashewnötterna på medelgod värme i cirka 5 minuter tills de fått lite färg. Salta.
3. Skär tofun i mindre bitar och krydda med chiliflakes och salt. Blanda dressingen.
4. Blanda nudlar, nötter och dressing. Packa i lådan. Lägg på tofubitarna. Lägg gari vid sidan om. 
Tips! Den som vill kan grovhacka cashewnötterna eller stöta dem grovt i mortel. Finhackad salladslök och lite finstrimlade blötlagda alger är goda tillägg i nudlarna.