Okej, den här enkla vardagsrätten är inte den mest färgrika rätt jag gjort, men den är himla god, trots sin beigea kulör.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-05 09:15
Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/cashew-nudlar-med-tofu/
Få ut mer av DN som inloggad
Du vet väl att du kan skapa ett gratiskonto på DN? Som inloggad kan du ta del av flera smarta funktioner.
- Följ dina intressen
- Nyhetsbrev
Ingredienser.Cashew-nudlar med tofu
2 portioner
½ timme
200 g risnudlar, gärna tjocka
1 dl cashewnötter
½ tsk salt
200 g fast tofu
1 msk chiliflakes + 1 krm salt
1 dl gari (inlagd ingefära)
dressing:
2 tsk finhackad ingefära
1 krm finhackad vitlök
2 msk japansk soja
2 tsk mörk sesamolja
1. Koka nudlarna efter förpackningens anvisningar. När de precis är lagom kokta, skölj dem kalla i ett durkslag. Lägg dem i en bunke med kallt vatten i 5 minuter.
2. Rosta cashewnötterna på medelgod värme i cirka 5 minuter tills de fått lite färg. Salta.
3. Skär tofun i mindre bitar och krydda med chiliflakes och salt. Blanda dressingen.
4. Blanda nudlar, nötter och dressing. Packa i lådan. Lägg på tofubitarna. Lägg gari vid sidan om.
Tips! Den som vill kan grovhacka cashewnötterna eller stöta dem grovt i mortel. Finhackad salladslök och lite finstrimlade blötlagda alger är goda tillägg i nudlarna.