Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 19:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/cashewmilkshake-med-jordgubbar/

Recept

Cashewmilkshake med jordgubbar

Foto: David Frenkiel

Denna läckra och krämiga ”milkshake” görs av blötlagda cashewnötter. Vi tillsätter dadlar som naturlig sötning, men den riktiga smaken kommer från jordgubbarna. Beroende på hur mogna och söta dina jordgubbar är vill du kanske lägga till eller dra ifrån en dadel eller två. Shaken passar perfekt att servera på barnkalas i små flaskor med sugrör. Den smakar också härligt till en skål gröt eller müsli.

Rätta artikel

1. Lägg cashewnötterna i en skål, täck med vatten och låt dra i 3–12 timmar eller över natten.
2. Häll bort blötläggningsvattnet och skölj nötterna. Lägg dem i en mixer tillsammans med 7 ½ dl vatten och kör på hög hastighet till en krämig, sammetslik konsistens. Om du vill ha en silkeslen konsistens silar du cashewmjölken genom en nötmjölkspåse, ostduk eller finmaskig sil. Skölj ur mixern och häll sedan tillbaka cashewmjölken.
3. Tillsätt övriga ingredienser och kör på hög hastighet till en helt slät mjölk. Smaka av och justera sötman genom att tillsätta fler dadlar om det behövs.