Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-30 15:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/cashewstrossel/

Recept

Cashewströssel

Foto: Eva Tedesjö

Det här strösslet går också att göra av andra osalta nötter. Det passar till grillat kött, som fläskkotletter men även till fisk eller som toppning till olika sallader. Kan stötas till fint strössel eller användas ostött.

1. Stek cashewnötterna i olja på låg värme under omrörning tills de får en fin ljusbrun färg. Tillsätt chili och koriander och låt allt fräsa någon minut till. Salta.
2. Skala och klyv gurka och gröp ur kärnorna i mitten. Skär gurkan till halvmånar. Blanda med strösslet.