Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 08:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/cassoulet-pa-lamm-och-vita-bonor/

Recept

Cassoulet på lamm och vita bönor

DN Text

1. Lägg bönorna i blöt över natten. Koka dem sedan i rikligt med vatten i cirka 2 timme. Alternativt använd färdiga bönor på burk.

2. Skär lammet i i tärningar och bryn dem i smör i en stekgryta. Lägg i mörötter och purjo, timjan och lagerblad. Häll på 1 liter buljong och låt grytan långsamt sjuda under lock i 1 timme.

3. Kontrollera att lammbitarna är genomkokta. Om inte, fortsätt att sjuda och späd eventuellt med mer buljong.

4. Ta bort lagerbladen, smaka av med salt och peppar ur kvarn och lägg i bönorna.