Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 01:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ceviche-pa-halleflundra-riesling/

Recept

Ceviche på hälleflundra & riesling

Här ”kallkokas” hällefundra enligt ceviche-metoden som får fiskköttet att vitna och bli mjukt. Smaksättningen med chili, lime och ingefära passar fint tillsammans med ett riktigt torrt rieslingvin. Vinets serveringstemperatur bör vara 10-12 grader.

1. Skär fisken i tunna skivor med en vass kniv och lägg i en skål.

2. Blanda pressad lime, olja, salt och vitlök och häll över. Låt stå.

3. Plasta skålen och låt fisken stå i cirka 10 timmar. Det är viktigt att all fisk är insmord i lagen. När fisken har vitnat är den färdig.

4. Tag upp och låt fisken rinna av. Skär den i småbitar. Blanda den med ingefära, chili och honung. Servera kall eller sval, som aptitretare eller tapas.