Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-10 22:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ceviche-pa-vit-fisk-med-avokado-lime-och-jordgubbar/

Recept

Ceviche på vit fisk med avokado, lime och jordgubbar

Den här förrätten har massor av smak. Den råa fisken blir ordentligt tillagad när den gravas i citrusjuicen. Tillsammans med jordgubbar och avokado blir rätten salt, söt och len.

1. Se till att det inte finns några ben i fisken och skär den sedan i kuber om cirka 1 x 1 cm.

2. Lägg den hackade fisken i en bunke tillsammans med saften från citrusfrukterna och olivoljan. Täck över med plastfilm och sätt in i kylskåp i minst 3 timmar. Rör om några gånger under tiden. Ta upp fisken med en hålslev och spara citrusjuicen.

3. Skölj och rensa jordgubbarna och skär dem i klyftor och blanda med honung. Skär chilifrukten i strimlor och avokadon i fina tärningar och blanda alltihop med färsk koriander.

4. Fördela fiskblandningen i fyra glas. Häll över lite av citrusjuicen och garnera med jordgubbar och koriander.