Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-27 15:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ceviche-sallad-med-apelsinvinagrett/

Recept

Ceviche-sallad med apelsinvinägrett

Rätta artikel

1. Ta ut laxen ur frysen ca 30 min innan den skärs i tunna skivor och ställ åt sidan.

2. Skala och skiva löken tunt. Lägg i en skål med kallt vatten ca 5 min. Häll av vattnet och krama ur löken. Häll över citronsaft. Skala citrusfrukterna och skär dem i hinnfria klyftor.

3. Dressing: Rosta spiskummin i torr het panna. Skala och pressa vitlöken. Blanda spiskummin och vitlök med resten av ingredienserna. Vispa tills det tjocknar.

4. Skär romansalladen i kvartar. Vänd den och övrig sallad i ca 2 msk av dressingen och fördela på tallrikar.

5. Halvera avokadon, ta bort kärnan och skär köttet i bitar. Fördela över salladen. Lägg laxen på salladen och ringla över dressing. Lägg på citrusfrukterna. Toppa med rödlök och grovt plockad koriander.

Näring/portion: Ca 600 kcal, 37 g fett, 25 g protein, 39 g kolhydrater