Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-18 20:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/ceviche-sallad-med-apelsinvinagrett/

Recept

Ceviche-sallad med apelsinvinägrett

Foto: Charlie Drevstam

1. Ta ut laxen ur frysen ca 30 min innan den skärs i tunna skivor och ställ åt sidan.

2. Skala och skiva löken tunt. Lägg i en skål med kallt vatten ca 5 min. Häll av vattnet och krama ur löken. Häll över citronsaft. Skala citrusfrukterna och skär dem i hinnfria klyftor.

3. Dressing: Rosta spiskummin i torr het panna. Skala och pressa vitlöken. Blanda spiskummin och vitlök med resten av ingredienserna. Vispa tills det tjocknar.

4. Skär romansalladen i kvartar. Vänd den och övrig sallad i ca 2 msk av dressingen och fördela på tallrikar.

5. Halvera avokadon, ta bort kärnan och skär köttet i bitar. Fördela över salladen. Lägg laxen på salladen och ringla över dressing. Lägg på citrusfrukterna. Toppa med rödlök och grovt plockad koriander.

Näring/portion: Ca 600 kcal, 37 g fett, 25 g protein, 39 g kolhydrater