Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-25 04:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/chakchouka-paprikasallad/

Recept

Chakchouka – paprikasallad

Det finns många olika varianter av chakchouka, både i Mellanöstern och i Nordafrika. Ibland är det en sås med pocherat ägg i, ibland, som i min version mer en sallad.

1. Sätt ugnen på 275 grader. Dela paprikorna och tomaterna på mitten. Skala vitlöken.


2. Lägg allt i en ugnsfast form och låt baka i ugnen i cirka 20 minuter. Se upp så att det inte bränner.


3. Tag ut formen och låt grönsaker och vitlök svalna.


4. Ta bort frön och mellanväggar från paprikorna och släng bort dem.


5. Ta till vara på saften i botten av formen. Häll denna i en skål och mosa vitlöken tillsammans med den. Blanda i citron och olja.


6. Skär paprikorna i rätt tjocka strimlor och tomaterna i klyftor eller småbitar. Blanda ner i såsen. Smaka av med salt. Strö över koriandern precis före serveringen. Servera salladen sval eller rumstempererad, men inte kylskåpskall – då smakar den för lite.