Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 14:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/champinjongratinerad-sej/

Recept

Champinjongratinerad sej

DN Text

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg fiskfiléerna, lätt saltade och pepprade i en smord ugnsform.

Rensa svampen och skär den i skivor. Fräs upp dem i stekpanna med smör. Stek 4–5 minuter, rör om emellanåt.

Klicka eventuellt i lite extra smör som får smälta i pannan och pudra över mjöl. Häll på grädde och sedan mjölk lite i taget till en halvflytande gratängsås.

Krydda med kajennpeppar, smulad dragon och salt efter smak. Låt såsen puttra på riktigt svag värme i 5 minuter. Rör eventuellt ner lite hacka persilja innan svampsåsen hälls över fisken i formen.

Sätt in den och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

Servera förslagsvis med mos på potatis och broccoli.

Tillhörande recept:


Potatis- och broccolimos