Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-09 20:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/chiapannkakor-med-bar-kokoschips/

Recept

Chiapannkakor med bär & kokoschips

Foto: Hanna Göransson

Chiafrön är rika på protein, kolhydrater, antioxidanter och kostfibrer. Dessutom innehåller de mycket omega-3.

1. Blanda chiafrön, mjölk, salt och vanilj i en burk. Blanda väl så att inga torra frön ligger kvar på ytan. Ställ in i kylen i några timmar tills du fått en puddingliknande konsistens. Du kan även låta det stå över natten.


2. Blanda sedan i äggen, mandelmjölet, bakpulvret och fiberhusk och vispa till en jämn smet. Låt stå och dra i 5–1O minuter.

3. Stek små pannkakor på medelvärme, några minuter på varje sida. Servera med till exempel mandelsmör, bär, kokoschips och pistagenötter.


Tips: Om smeten är för tjock och svårhanterlig kan du eventuellt spä med mer vatten under stekningens gång.