Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-13 04:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/chili-med-majs-och-bonor/

Recept

Chili med majs och bönor

Hacka löken och vitlöken, tärna paprikan.
Stek köttfärsen under omrörning i en rymlig panna. Lägg i lök och paprika och stek tills löken blivit glansig.

Tillsätt de avrunna bönorna och majskornen samt tomater från burk, klippta eller skurna i bitar.

Krydda med chilipulver (mexikansk kryddblandning), spiskummin och salt. Låt koka ihop i 10–15 minuter. Skär eventuellt några färska tomater i bitar och rör i för mera färg. Smaka av kryddningen, droppa eventuellt i lite tabasco, beroende på hur het du vill ha din chili.

Duka fram grytan med våfflor eller värmda tortillabröd, gräddfil, eventuellt riven ost och sallad.

Guacamole, avokadosalsa, är ett gott tillägg.