Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-11 08:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/chilikryddad-korvgryta/

Recept

Chilikryddad korvgryta

DN Text

Skär korven i bitar. Skala öken och skär den i strimlor. Kärna ur pepparfrukten och skär den fint. Hetta upp lite matfett i en rymlig stekpanna eller liten stekgryta. Fräs korv och lök. Blanda i bitarna av pepparfrukt eller sambal oelek samt spiskummin. Skölj av bönorna i durkslag och låt dem rinna av. Häll blnorna och de krossade tomaterna i grytan. Smula i buljongtärningen. Låt sjuda 5-10 minuter. Smaka av med salt. Ta grytan fån värmen och rör ner hälften av yoghurten. Servera med extra yoghurt för den som vill, samt bröd och sallad.