Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 21:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/chilistekt-lax-med-het-yoghurt-i-tortillabrod/

Recept

Chilistekt lax med het yoghurt i tortillabröd

Rätta artikel

1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften. Spara skalet. Blanda limesaften med chilipeppar, 1 pressad vitlöksklyfta och 1 tsk salt.

2. Skär laxbitarna två gånger på längden så att det blir tre smala strimlor av varje bit. Pensla laxbitarna runt om med chilimarinaden och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Stek laxbitarna mitt i ugnen ca 12 min.

3. Blanda matyoghurten med 2 pressade vitlöksklyftor och limeskalet. Krydda med 1/2 tsk salt. Ställ såsen svalt till servering.

4. Värm tortillabröden i ugnen 2–3 min. Strimla salladen. Låt majsen rinna av.

5. Servera den heta laxen i tortillabröden med yoghurt, sallad och majs.

Näring/portion: Ca 510 kcal, 23 g fett, 32 g protein, 39 g kolhydrater