Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-25 16:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/chocolate-chip-cookie-sandwich/

Recept

Chocolate chip cookie sandwich

Chocolate chip cookie sandwich (till höger). Foto: Helén Pe

Amerikanskinspirerad glassbakelse som passar fint som efterrätt eller på en filt i solen.

Rätta artikel

1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Vispa smör och farin- och strösocker poröst. Vispa ner ägget och äggulan. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med chokladen. Rör ihop till en deg och dela i 12–14 bitar. Rulla till bollar och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
3. Grädda i cirka 17 minuter. Låt kakorna svalna något och lägg dem sedan på ett galler för att kallna. Låt glassen bli lite mjuk under tiden.
4. Lägg glass mellan två kakor och garnera gärna kanterna (se nedan). Slå in varje sandwich i plastfolie eller smörgåspapper och låt ligga i frysen i cirka 30 minuter eller tills de är frysta.
Inplastade i frysen håller de i cirka 3 månader.
Tips! Garnera kanterna med strössel, kokosflingor, hackad choklad eller hackade nötter.