Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-18 02:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/choklad-och-mockamousse/

Recept

Choklad- och mockamousse

1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.

2. Blanda lätt crème fraiche, Kesella och kaffe i en kastrull.

3. Låt blandningen bli varm, men utan att koka, medan du rör i florsocker och den rivna chokladen tills det smälter.

4. Ta upp gelatinbladet ur vattnet och smält i en kastrull på svag värme med ½ matsked
vatten. Rör ner i chokladblandningen och häll upp moussen i sex små skålar, glas eller koppar. Låt moussen stelna i kyl ett par timmar. Garnera med vit riven choklad.

Energi/portion: 285 kcal, 20 g fett, 4 g protein, 30 g kolhydrater