Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-06 15:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/choklad-och-polkabrack/

Recept

Choklad- och polkabräck

Choklad- och polkabräck. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Snabbfixat godis som enkelt kan varieras med olika sorters toppning.

Läs mer: Ingen jul utan choklad 

1. Täck en långpanna eller plåt med bakplåtspapper och pensla papperet med rapsoljan.

2. Smält sockret under oavbruten omrörning på medelstark värme i en liten panna med släpplättbeläggning och höga kanter, cirka 20 centimeter i diameter. Öka värmen när sockret börjar kristalliseras, så att det smälter till ljusbrun karamell. Häll genast massan på papperet och bred ut den. Låt kallna och stelna.

3. Smält chokladen i en kastrull. Häll och bred ut chokladen över. Garnera med krossade polkagrisar. Låt kallna och stelna. Bryt i bitar.