Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-29 12:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/chokladbollar-1a/

Recept

Chokladbollar 1A

Foto: Fredrik Funck

Dra gärna ner rejält på sockret i smeten om du planerar att rulla bollarna i pärlsocker. ½ deciliter strösocker räcker om du gör en sats av grundreceptet.

1. Mät upp alla ingredienser till smeten i en matberedare eller bunke. Mixa eller arbeta ihop till en tjock smet. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt eller mer kaffe eller kakao. Låt smeten stelna lite i kylen om den känns för lös för att rulla.
2. Forma smeten till runda bollar och rulla i pärlsocker eller kokosflingor. Låt stelna i kylen. Bollarna är hållbara i 2–3 veckor om de förvaras kallt.