Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-15 08:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/chokladbollar-1a/

Recept

Chokladbollar 1A

Foto: Fredrik Funck

Dra gärna ner rejält på sockret i smeten om du planerar att rulla bollarna i pärlsocker. ½ deciliter strösocker räcker om du gör en sats av grundreceptet.

1. Mät upp alla ingredienser till smeten i en matberedare eller bunke. Mixa eller arbeta ihop till en tjock smet. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt eller mer kaffe eller kakao. Låt smeten stelna lite i kylen om den känns för lös för att rulla.
2. Forma smeten till runda bollar och rulla i pärlsocker eller kokosflingor. Låt stelna i kylen. Bollarna är hållbara i 2–3 veckor om de förvaras kallt.