Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-20 00:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/chokladbollar-med-dulce-de-leche-mork-choklad-och-havssalt/

Recept

Chokladbollar med dulce de leche, mörk choklad och havssalt

Foto: Ulrika Pousette

Krämig dulce de leche, mörk choklad och havssalt är en vinnande kombination. Dulce de leche är en sorts kolakräm som kan köpas färdig i välsorterade mataffärer eller som man kan göra själv genom att koka en burk kondenserad mjölk i en kastrull med vatten i ett par timmar. Låt svalna helt innan du öppnar burken.

1. Mät upp alla ingredienser till smeten i en matberedare eller bunke. Mixa eller arbeta ihop med händerna till en tjock massa. Låt smeten stelna lite i kylen om den känns för lös för att rulla.
2. Forma smeten till bollar, lägg dem på ett fat och låt stelna i kylen i 1–2 timmar.
3. Smält chokladen till garneringen försiktigt i mikron eller över vattenbad.
4. Doppa bollarna i chokladen och lägg dem på en bakplåtspappersklädd bricka. Strö havssalt över och låt stelna i kylen. Förvara bollarna i kylen i upp till 2–3 veckor.