Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 10:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/chokladbollar-med-dulce-de-leche-mork-choklad-och-havssalt/

Recept

Chokladbollar med dulce de leche, mörk choklad och havssalt

Foto: Ulrika Pousette

Krämig dulce de leche, mörk choklad och havssalt är en vinnande kombination. Dulce de leche är en sorts kolakräm som kan köpas färdig i välsorterade mataffärer eller som man kan göra själv genom att koka en burk kondenserad mjölk i en kastrull med vatten i ett par timmar. Låt svalna helt innan du öppnar burken.

1. Mät upp alla ingredienser till smeten i en matberedare eller bunke. Mixa eller arbeta ihop med händerna till en tjock massa. Låt smeten stelna lite i kylen om den känns för lös för att rulla.
2. Forma smeten till bollar, lägg dem på ett fat och låt stelna i kylen i 1–2 timmar.
3. Smält chokladen till garneringen försiktigt i mikron eller över vattenbad.
4. Doppa bollarna i chokladen och lägg dem på en bakplåtspappersklädd bricka. Strö havssalt över och låt stelna i kylen. Förvara bollarna i kylen i upp till 2–3 veckor.