Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-27 07:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/chokladbollar-med-jordnotssmor/

Recept

Chokladbollar med jordnötssmör

Foto: Ulrika Pousette

Hur härligt är det inte att hitta en gömma av jordnötssmör mitt i chokladbollen? För att få till det fryser man först klickar av jordnötssmör som man sedan låter omslutas av chokladbollssmeten. Men vill du förenkla kan du förstås hoppa över det momentet och bara ha jordnötssmör i smeten.

1. Fyllning: Börja med att klicka ut 20 teskedsstora klickar av jordnötssmöret på en liten bricka eller skärbräda klädd med bakplåtspapper. Ställ in i frysen i minst 30 minuter.
2. Smet: Mät upp alla ingredienser i en matberedare eller bunke. Mixa eller arbeta ihop till en tjock smet med händerna. Låt smeten stelna lite i kylen om den känns för lös för att rulla.
3. Ta en klick av smeten och tryck in en bit fryst jordnötssmör i mitten (lämna gärna en del av jordnötssmörsklickarna i frysen medan du jobbar, de tinar ganska snabbt). Forma till en boll och rulla bollen i kokosflingor. Upprepa med resten av smeten och jordnötssmöret. Låt stelna i kylen. Bollarna är hållbara i 2–3 veckor om de förvaras kallt.