Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-18 03:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/chokladhjarta-med-hallon/

Recept

Chokladhjärta med hallon

1. Tina hallonen och låt dem rinna av. Spara saften.

2. Dela tårtbottnen i tre skivor (om den inte redan är delad). Stansa ut hjärtan med en pepparkaksform.

3. Droppa den avrunna hallonsaften på hjärtana.

4. Smält smöret nätt och jämnt i en kastrull och ta av kastrullen från plattan. Rör i grädden.

5. Sikta i kakao och florsocker och rör så att glasyren blir slät. Späd med lite mer grädde om det behövs.

6. Bred glasyren ovanpå hjärtana (kör den några sekunder i mikrovågsungen om den är för fast). Garnera med hallon och ät genast.