Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-18 06:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/chokladkex/

Recept

Chokladkex

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Den klassiska godisbiten är lätt att göra själv med choklad, smörgåsrån och nougat.

1. Smält 150 g mjölkchoklad och nougaten till fyllningen i ett vattenbad eller i mikron. När allt har smält, ta av kastrullen från plattan och rör om.
2. Bred ut ett tunt lager chokladblandning på tre smörgåsrån. Lägg dem ovanpå varandra med chokladsidan uppåt och lägg slutligen på ett fjärde rån på toppen. Gör på samma sätt med resten av rånen.
3. Låt kexen ligga i kylen tills fyllningen har stelnat och skär sedan varje kex i tre bitar.
4. Hacka 300 g mjölkchoklad i bitar och smält den på samma sätt som tidigare. Rör ner rapsoljan.
5. Täck en skärbräda med bakplåtspapper. Doppa varje kexbit i chokladen och lägg dem på bakplåtspappret. Låt sedan bitarna ligga i kylen tills chokladen har stelnat.