Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 18:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/chokladmousse-med-pistasch-och-bjornbar/

RECEPT

Choklad­mousse med pistasch och björnbär

Moussen blir härligt smakrik, och är klart mättande. Den som vill ha lite mer sötma kan välja en choklad av mindre mörk karaktär.

1. Bryt chokladen i en rostfri bunke. Ställ den i vattenbad (en vid kastrull med sjudande vatten). Låt chokladen smälta och rör nästan inte alls.

2. Rör ner smöret och häll i kaffet. Ta bunken från värmen och ställ åt sidan så länge.

3. Separera äggens gulor och vitor (utan att det hamnar någon gula i vitorna).

4. Blanda ner en gula i taget i chokladen.

5. Vispa äggvitorna (med några korn salt) tills de blir till ett styvt skum.

6. Vänd ner skummet i chokladen. Alltså blanda ner med stora tag med en slev eller slickepott.

7. Ställ i kylen i 3–5 timmar. Den blir mäktigare och tjockare undan för undan.

8. Skopa upp i småskålar eller coupeglas. Garnera med pistaschnötter och halvfrysta björnbär.