Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-05-16 20:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/chokladpinnar/

RECEPT

Chokladpinnar

DN Text

Chokladpinnarna är en variant på klassiska skurna chokladkakor.

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla ingredienser till en deg. Dela degen i två bitar. Kavla ut dem till två knappt centimetertjocka rektanglar, ca 12 cm breda, på bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Skär rektanglarna medan de är varma i knappt centimeterbreda pinnar.

Stick ett par pinnar i exempelvis en portion lingonglass (eller annan glass) vid servering.

Tips: Det blir många chokladpinnar av den hela satsen. Du kan välja att göra vanliga skurna chokladkakor av halva satsen. Rulla i så fall degen till en rulle, platta till lite. Pensla med äggvita och strö på pärlsocker eller sesamfrön och grädda som ovan. Skär längden i sneda, cirka 2 cm breda, kakor medan de är varma.

Tillhörande recept:
Rårörd lingonglass