Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-02 11:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/chokladpinnar/

Recept

Chokladpinnar

DN Text

Chokladpinnarna är en variant på klassiska skurna chokladkakor.

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla ingredienser till en deg. Dela degen i två bitar. Kavla ut dem till två knappt centimetertjocka rektanglar, ca 12 cm breda, på bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Skär rektanglarna medan de är varma i knappt centimeterbreda pinnar.

Stick ett par pinnar i exempelvis en portion lingonglass (eller annan glass) vid servering.

Tips: Det blir många chokladpinnar av den hela satsen. Du kan välja att göra vanliga skurna chokladkakor av halva satsen. Rulla i så fall degen till en rulle, platta till lite. Pensla med äggvita och strö på pärlsocker eller sesamfrön och grädda som ovan. Skär längden i sneda, cirka 2 cm breda, kakor medan de är varma.

Tillhörande recept:
Rårörd lingonglass