Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-14 00:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/chokladpudding-med-apelsinsallad/

Recept

Chokladpudding med apelsinsallad

Snitta vaniljstången på längden. Skrapa ur fröna. Spara stången till andra köksövningar. Vispa samman vaniljskrap och alla övriga ingredienser i en tjockbottnad kastrull.

Sjud upp på medelvärme under omrörning tills krämen tjocknat ordentligt och puttrat ett par minuter.

Häll upp i portionsformar som sköljts med kallt vatten. Låt svalna, plasta in och kyl i minst tre timmar eller över natten.

Rosta nötterna i torr panna tills de är gyllene och doftande. Se upp så de inte bränns. Hacka dem grovt om du vill.
Skär noga bort skalet och allt det vita på apelsinerna. Skär ut hinnfria filéer av apelsinen.

Stjälp eventuellt upp formarna på tallrik och arrangera med apelsinfiléer och rostade nötter.
Mer magkänsla: Chokladpudding är naturligt glutenfritt. Mjölken kan ersättas av laktosfri mjölk eller havremjölk. Hoppa över nötterna om de orsakar besvär.