Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 15:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/chokladsalami/

Recept

Chokladsalami

Avnjuts till en kopp kaffe eller som tillbehör till desserten. Spännande är att kombinera denna salamiliknande chokladrulle med dessert­ostar som vitmögelost och getost samt en klick blåbärsmarmelad.
Rätta artikel

1. Skölj fikonen och klipp bort den hårda kvisten. Strimla dem och lägg i en bunke. Häll över konjak och låt stå och dra i 30 minuter.

2. Kör fikonen i mixern. Hacka nötter, mandlar, dadlar och choklad grovt. Lägg hacket tillsammans med kryddor i en bunke. Arbeta in fikonmassan.

3. Forma massan till en rulle, ca 4 cm bred, och svep in den med smörpapper eller bakplåtspapper.

4. Låt rullen ligga svalt i minst ett dygn. Skär upp i ½ cm tunna skivor.