Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 10:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/chorizolax-med-linser-och-vitvinssas/

Recept

Chorizolax med linser och vitvinssås

1. Sås: Skala och finhacka löken. Fräs i 1 msk smör ca 1 minut. Tillsätt vin, grädde och fond. Låt koka utan lock tills drygt 2 dl återstår. Sila såsen och red den med majsstärkelse utrörd i kallt vatten. Rör ner 2 msk smör strax före servering.

2. Sätt ugnen på 200 grader. Skär laxen i 4 portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form med skinnet ner. Salta och lägg chorizon ovanpå. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

3. Koka linserna i rikligt med lättsaltat vatten ca 20 min. Låt dem rinna av. Bryt av den nedre delen på sparrisen. Skär sparrisen i bitar. Ansa och skär salladslöken i bitar. Fräs sparrisen ca 1 minut. Häll på vattnet och låt hälften koka bort. Lägg i salladslöken och låt puttra ca 30 sekunder. Blanda ner rucola.

5. Lägg grönsaker och linser på varma tallrikar . Dra bort skinnet från laxbitarna och lägg dem ovanpå. Ringla över såsen.

Näring/portion: Ca 600 kcal, 42 g fett, 35 g protein, 20 g kolhydrater