Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-14 08:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/chorizosoppa/

Recept

Chorizosoppa

Foto: Fredrik Funck

En buljongig sommarsoppa med rökta smaker. Perfekt att skeda i sig till sommardeckaren när åskan går. Det är viktigt att kålen är mjäll och mjuk. Rökt paprikapulver finns numera i många butiker. Chorizon ska helst vara av påläggssorten.


1. Skär sidfläsket i tärningar. I en rymlig kastrull, fräs det i olivoljan tillsammans med rödlök och vitlök i några minuter under omrörning.

2. Strimla kål och chorizo och ös ner i kastrullen. Låt alltsammans fräsa med paprikapulvret i några minuter.

3. Häll på buljong, vin och vatten. Tillsätt nejlikorna och lagerbladet. Låt sjuda tio minuter. Smaka av. Späd om smaken är för intensiv. Servera het med surdegsbröd (eller den varma mackan).