Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 05:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/citron-och-myntasaft/

Recept

Citron och myntasaft

DN Text

Skölj citronerna och skala dem tunt med potatisskalare.

Lägg skalen i en bunke och pressa saften ur citronerna. Häll i citronsaft, socker och myntablad i bunken. Koka upp vatten och häll det hett över socker- och citronblandningen. Rör tills sockret löst sig och låt sedan stå svalt i ett dygn. Sila saften genom silduk eller finmaskig sil, häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Tillslut och förvara den svalt. Saften bör konsumeras inom 5 veckor.

Tips: Använd gärna Krav-odlade citroner så slipper du rester av bekämpningmedel.