Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-03 00:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/citron-och-pepparsnaps/

Recept

Citron- och pepparsnaps

Foto: Beatrice Lundborg

Den här lite heta snapsen är god till Brantevikssillen.

1. Skala av det yttersta gula på citronen och strimla det fint.
2. Blanda honungen i spriten och rör om väl. Blanda i citronskal och resterande kryddor och häll upp i flaska eller en glasburk med lock. Ställ kallt och låt dra 3 dagar.
3. Smaka av. Låt ev snapsen dra i ytterligare någon dag om den inte fått tillräckligt kraftfull smak. Viktigt att därefter sila av citronskalen annars blir snapsen besk.