Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-28 08:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/citronkyckling-med-marockansk-morotssallad/

RECEPT

Citronkyckling med marockansk morotssallad

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skrubba citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Spara det. Pressa ut juicen.

2. Blanda citronjuice, olja, sambal oelek, honung och soja. Marinera kycklingen minst 10 minuter.

3. Bryn kycklingen och stek i ugnen cirka 15 minuter till en innertemperatur på 70 grader (köttsaften ska vara klar och inte rosa). Låt svalna något. Blanda kycklingen med oreganon och det rivna citronskalet.

4. Skala och dela morötterna i grova bitar. Fräs med kryddor, olja och honung cirka 10 minuter. Låt svalna något.

5. Lägg upp på fat och fördela osten över. Strössla över frön, tranbär och persilja.

6. Mixa färsk koriander med pressad lime och olivolja. Smaka av med salt. Ringla över kyckling och sallad.

Näring/portion: 488 kcal, 26 g fett, 40 g protein, 23 kolhydrater