Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-25 06:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/citronmarinerade-kycklingben/

Recept

Citronmarinerade kycklingben

Blanda allt till marinaden. Lägg kycklingben i en kraftig plastpåse och häll över marinaden. Låt ligga kallt i ett par timmar, vänd på påsen någon gång.

Låt kycklingbenen rinna av på hushålls-papper. Trä två spett genom varje ben, nerifrån och upp. Linda spetten med lite aluminiumfolie så du får ett skaft. Pensla kycklingbenen med olja, strö på salt och grilla i 12-15 minuter, vänd då och då. Kolla genom att sticka i tjockaste kycklingbenet att köttsaften som tränger ut är klar, inte rosa.