Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-30 06:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/citronpudding/

Recept

Citronpudding

1. Vispa grädden och tillsätt under tiden socker, citronskal och -saft. Tillsätt sedan en äggula i taget. När grädden är som ett hårt skum är det klart.

2. Lägg gelatinbladen i vatten cirka 5 minuter. Krama ur dem och värm dem i en kastrull någon minut tills de smälter. Häll det smälta gelatinet i en tunn stråle i gräddblandningen under omrörning.

3. Häll smeten i sköljda och sockrade portionsformar (eller en stor). Låt stelna ett par timmar i kylskåp.

4. Vid serveringen, doppa formarna i ljummet vatten och stjälp upp puddingarna. Ät med biskvier.