Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-04-19 02:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/mat-dryck/recept/citronsill-1/

Recept

Citronsill

Påskbuffé med bland annat citronsill. Foto: Eva Hildén Smith

En kryddig inläggning med härlig citronsmak.

Rätta artikel

1. Koka lagen. Mät upp vatten och socker i en kastrull. Koka upp och rör om tills sockret smält. Ta av värmen. Tillsätt citronsaften. Smaka av med ättikan. Låt lagen kallna.

2. Skär sillen i cirka 2 centimeter stora bitar. Skala och skiva rödlöken tunt, använd gärna mandolin.

3. Varva sill, rödlök, citronskal och örtkvist i en burk. Häll över lagen. Förslut och ställ kallt 1-2 dygn.